Kenneth Hansson

Fastighetsmäklare, företagare
  • Utbildning: Marknadsföringsmerkonom, Borgå Handelsläroverk
  • AFM-mäklare fr. 1.1.1993
  • Ansvarig föreståndare
  • Kommunalpolitiker, partidagsdelegat, teateraktivist, simmare, finansierings sakkunnig.

"Det ska vara tillåtet att bygga på landsbygd och i skärgård för att hålla dessa levande"

Kenneth har fungerat som fastighetsmäklare från år 1985 då han övergick till i sin nuvarande arbetsplats från Sparbanken för Östra Nyland där han jobbade i åtta år. Kenneths särintressen har varit teater och politik, finanspolitik och speciellt den globala finanspolitiken.

I kommunalpolitiken har Kenneth verkat sedan 1988 då han flyttade från Lappträsk till Lovisa, här senast i stadsfullmäktige, som viceordförande i tekniska nämnden och som suppleant i grundtrygghetsnämnden. Även en sits i Kyrkofullmäktige och som revisor för den Kyrkliga Samfälligheten. Kenneth har varit aktiv i styrelsen för Lovisa Företagare r.f. Nu fungerar Kenneth som suppleant i Näringslivs- och Infrastrukturnämnden och som styrelseordförande i stadens Bostadsaktiebolag. Kenneths insatser samhället till fromma har av Republiken Finlands President belönats med Riddarorden för Finlands Vita Ros förtjänstmedalj av 1 klass med guldkors.

Kenneths motto har alltid varit att det ska vara tillåtet att bygga på landsbygd och i skärgård för att hålla dessa levande. I samband med skolreformen i Lovisa beslöt staden satsa på byskolor och småskolor i stället för centralisering. Barnfamiljens första fråga, vid val av boningsort är nämligen ”hur långt är det till skolan och daghemmet?”. Lovisa stad har tagit det i beaktande. När Du väljer boningsort knyter du ett långt förhållande och gör en av livets största beslut och det är inte liktydigt vem Du samarbetar med.

Köp och försäljning av egen bostad idag, med exakt lagstiftning och konsumentskydd, kräver noggrannhet, erfarenhet och stenhård yrkeskunskap. Bostadsaffären är ofta livets viktigaste affär och den skall hållas i kompetenta händer. Det kan vi här på Östra Nylands Fastighetsförmedling.

"Bostadsaffären är ofta livets viktigaste affär och den skall hållas i kompetenta händer."

Kenneths särintressen är teater och simning. Simning i Borgå simhall och således tycker Kenneth att det är på tiden att det kommer en simhall till Lovisa. 24 teater år på Lurens Sommarteater i olika uppdrag på scenen och bakom den. Kenneth har också varit ordförande för Östra Nylands Ungdomsförbund – Lurens Sommarteater i fem år, bl.a. just då när man konstruerade nya övningsutrymmen för skådespelarna (Löjtnantsgården) och förnyade vridläktaren för 500 åskådare. Kenneth gillar människor och han har konstaterat att det alltid är ett nöje att betjäna människor och kunder.

Vi hjälper dig hitta ett hem som är rätt för dig.

Vi erbjuder Dig hjälp med att hitta ”rätt” hem med 37 års erfarenhet och vår kunniga personal kan ge er den bästa byggnadstekniska och juridiska sakkunskapen som idag finns att tillgå, till trygghet för just Din bostadsaffär.

Kontakta oss så hittar vi tillsammans Ditt Nya Hem!

Kontakta Kenneth